Väittävät, että oman blogin luominen on helppoa. Juu, niin varmaan, jos osaa käyttää tietokonetta. Minä en osaa, mikä on tullut aika monesti jo todistettua. Blogia on yritetty vääntää kyllä aiemminkin, mutta lopputulos oli heikko. On melkoisen helppoa luovuttaa siinä vaiheessa, kun on istunut tuntikaupalla tuijottamassa ruutua eikä tajua edelleenkään, mitä tehdä. Vielä helpompaa se on sitten, kun on saanut hyvät ohjeet aiheeseen rautalangasta ja ratakiskosta väännettynä, eikä sytytä edelleenkään. Sori kaverit, kun ei tajua niin ei tajua.

 

Mutta nyt, härkää sarvista ja niin edelleen. Treenipäiväkirjalle olisi käyttöä, ja mikäs sen kätevämpää kuin pitää sitä blogin muodossa. Omien mokiensa tunnustaminen toisillekin tekee nöyräksi. Paperiversiotakin aiheesta on kokeiltu, mutta sen päädyttyä lapsen piirustuspaperiksi (taisi olla kymmenen pientä bambia, mitä noihin elämääkin suurempiin dokumentteihin oli ylpeänä raapustettu, ilman katumuksen häivääkään) luovuin siitäkin. Todennäköisesti tämäkin blogi siirtyy hyvin yleiselle tasolle tyyliin "käytiin lenkillä, grillattiin makkaraa" määrittelemättömän ajan kuluttua, kun viimein tajuan (nimenomaan sen treenipäiväkirjan ansiosta) ettei homma etene ei sitten yhtään. Vuoden päästä pikkusintti luultavasti nauraa edelleenkin partaansa pistäessään emäntää 6-0. No, tässä siitä nyt sitten ainakin tulee mustaa valkoisella, jos ei muuta.

 

Ja kai se blogi menee treenipäiväkirjasta äitiydenkin osalta. Ehkäpä joskus vuosien päästä luen viestejäni, joissa todennäköisesti pakostakin vilahtelee myös Fanni, kaikista maailmankaikkeuden uhmaikäisistä ehkä uhmaikäisin, ja pystyn tietävästi nyökyttelemään, että "se oli silloin, oi niitä aikoja". Juuri nyt ajatus siitä, että aika kultaisi muistot tämän raivarien kulta-ajan suhteen tuntuu kaukaiselta. Uhmaikäinen kaksivuotias yhdistettynä murkkuikäiseen kelpiennulikkaan on vaarallinen yhdistelmä, ainakin hermoja ajatellen. En suosittele kokeilemaan, ei tästä täysjärkisenä tulla selviämään.

 

Vaan selittelyt sikseen, virallinen aloitus on nyt tehty. Katsotaan, josko jo illalla saisin aikaiseksi jotain järkevääkin tekstiä. :)