TTT-ryhmän treenit tänään, ja taas tuli palautusta maan pinnalle. 

 

Paikkamakuu: Tosi hyvä ja rauhallinen, vähän vilkuili muttei pahasti vaikka häiriötäkin oli. Maahanmeno edelleen tökkii, menee kyllä mutta pomppasi taas ylös melkein heti. Itsellä vähän epävarmuutta, miten tuota lähtisi korjaamaan, kun palkkaaminen saa sen viimeistään pomppaamaan. Tarvittaisiin varmaankin vain kertarytinällä monta toistoa yhteiskäskytyksenä, että jotain uppoaisi pieneen päähän; täytynee yrittää tuollainen järjestää pikapuoliin. 

 

Seuraaminen: Ei moittimista, jopa perusasennot oli hyvät kaiken aikaa. 

 

Liikkeestä maahanmeno käskytettynä: Sitten kosahti. Ei olla käskytettynä tehty juurikaan yhtään mitään, kannattaisi varmaan aloittaa?! Sinänsä itse liike meni loistavasti (siihen asti, kun ohjaaja loppuasennossa antoi klassisesti väärän käskyn ja koiraparalla meni pasmat sekaisin - yleensä olen säästänyt tätä mokaa kisoihin, nyt se tuli kuvioihin jo treeneissäkin, kiva juttu). Watti oli kuitenkin aavistuksen ennakoinut liikkurin käskyn jälkeen, joten päädyttiin ottamaan pelkkää seuraamista niin, että liikkuri toisti käskyä. Ja reagoihan se, todellakin. Outoa sinänsä, että käskytettynä ei tosiaan olla oikeastaan koskaan liikkeitä otettu eikä ainakaan siksi pitäisi ennakoida. Mutta tuntemattomat ovat kelpien tiet, eikä ohjaaja ainakaan parantanut asiaa alkamalla kyttäämään ja paineistamalla koiraa... Viikon uusi teema on löytynyt, ja ei kun treenaamaan.

 

Eteentulo: Tätä on nyt jauhettu reilu viikko, nähtävästi hyvin tuloksin. Ei törmäystä, hyvä asento, hyvä välimatka. Jee. Nyt annetaan hetki olla ja hautua.

 

Kaukokäskyt: Otettiin vain pari asennonvaihtoa, pidensin vähän matkaa istumaan nousemisessa ja toimi hyvin. Jatkossa vain matkan pidennystä edelleen.

 

Vauhtinouto: Vauhtia on nyt kiitettävästi, tällä kertaa kapula vain näytti kiinnostavan enemmän kuin se houkuttimena ollut lelu. Ylipäätään lelu ei tänään kiinnostanut, onkohan - taas - aika hankkia uusi, kun tämän(kin) viehätys on ohi... Huoh, valikoiva koira on rasittava.

 

Yleisesti ottaen ihan ok treeni, paljon meni hyvin. Tuo käskytykseen reagoiminen jäi kuitenkin vaivaamaan, lähinnä siksi että sain itse omalla käytökselläni koiran reagoimaan vielä enemmän ja fiilikset meni siitä selvästi. Muutenkin tuntuu, että nyt on jauhettu samoja, Watille tylsiä asioita jo pitkään - ehkä on aika jättää tiettyjä juttuja vähän tauolle ja tehdä hetki jotain ihan muuta, koiralle mieluisampaa? Kapulan pitäminen voitaisiin ottaa nyt jo harjoittelun alle, tosin sitä ei varmaankaan voi koiralle mieluisaksi treeniksi sanoa... Luoksetulon pysähdys pitäisi aloittaa, ehkä nyt olisi hyvä aika sille sekä vaikkapa ruudun vahvistamiselle.