Rankkaa tää pyhäpäivän vietto, etenkin näin hyvällä ja lämpimällä säällä. Tätä kirjoittaessa jopa kelpiellä on taju pois, se ei taida tarvita tänään enää juurikaan aktivointia... 

 

Aloitettiin päivä käymällä match show'ssa, oivallinen ajankohta treenata vähän taas käyttäytymistä Joensuun näyttelyitä ajatellen. Edelleen koira näyttää olevan mallia "ravistettava ennen käyttöä", ääni pääsi nimittäin taas ennen kehää Millan tutkiessa sen läpi. Kerran kun pääsee asiasta huomauttamaan, ei mitään ongelmaa enää sen jälkeen ole. Turhauttavaa kyllä, etenkin kun ääni tulee siis edelleen häntä heiluen ja ilmeenkään värähtämättä, puhtaasti ylikierrosten ansiosta. No, ei auta kuin tehdä aina se parin ihmisen tutkiminen ennen kehää, niin hyvin menee. 

 

Kehässä Watti käyttäytyi varsin asiallisesti, tosin punaisen nauhan saaneiden kehässä alkoi jo mielenkiinto seisomista kohtaan selvästi hiipua, kun arvostelu kesti ja kesti. Ei sijoitusta, mutta treeni oli aivan älyttömän hyvä ja tarpeellinen. Harmi, että näillä seuduin mätsäreitä ei näytä juurikaan olevan, ellei nyt sitten kesää kohti tahti tiivisty.

 

Iltasella lähdettiin käymään vielä rauniotreeneissä, uskomattoman upeassa ja lämpimässä säässä. Wattia ei lämpö kyllä tänään hidastanut saati etsintäaluetta supistanut; taas mentiin korkealta ja kovaa, hyvä kun välillä raunioiden puolella pysyi painellessaan hajua etsimässä. Ukkojen löytyminen oli tänään jostain syystä vähän vaikeaa, joutui hakemaan ihan tosissaan, mutta töitä teki koko ajan kiitettävästi ja sieltä ne kaikki kolme lopulta nousi. Umpipiilon treenaamista jatkettiin taas, tällä kertaa maalimies oli roskiksessa ja kansi kokonaan kiinni. Ilmaisu on selkeästi epävarmempaa vielä umppareilla kuin avopiiloilla; koira hakee katseella tukea minusta, eikä hauku riittävällä asenteella, ilmaisee kuitenkin. Heti kun maalimies antoi vähän tukea avaamalla aavistuksen kantta, alkoi kunnon haukku, ja loppujen lopuksi roskiksessa oli maalimiehen lisäksi myös pieni ruskea koira... Ei muuta kuin jatketaan umpparien harjoittelua, eiköhän se itsevarmuus sinnekin vielä löydy kun kokemusta tulee.

 

Mehut lähti koirasta kyllä aika täydellisesti. Autolla veti litran vettä yhteen menoon, ja häkkiin päästyään kellahti saman tien kyljelleen. :D Piti  minun tämäkin päivä vielä nähdä - se väsyi! Mission impossible on nyt siis toteutettu.