Sunnuntaina pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin lähteä kuitenkin käymään Kirstulan kentällä tottistelemassa, vaikka vankkana epäilyksenä olikin, että hermot palasina tullaan taas kotiin. Mutta toisin kävi, ei jälkeäkään viime viikkoisesta pöljäilystä! Tosin häiriötä oli huomattavasti vähemmän, sekin varmasti vaikutti asiaan. Ilmeisesti kuitenkaan itse paikka ei ole se, mikä viirauksen aiheuttaa, mikä on tietty positiivista. Vedettiin Watin kanssa läpi tiivistahtinen, lyhyt treeni, ja leikittiin paljon. Lähinnä keskityin seuraamiseen ja liikkeestä maahanmenon ennakoimisen poistamiseen, mikä tuntuikin onnistuvan lopulta pitkiä suoria tekemällä. Jostain syystä tuo maahanmeno on nyt klikkiytynyt pikkueläimen päähän hyvin vahvasti, ja sitä tarjotaan joka käänteessä. No, syykin taitaa olla selvä - sitä paikkamakuun maahanmenoa on jauhettu niin perusteellisesti viime päivinä, että jotain on tainnut päähän tarttuakin. :) 

 

Tiistaina alkoi taas TTT-ryhmän tokotreenit. Ryhmän vetäjä vaihtui, ja aloitettiin kesäkausi pienellä "tasotarkistuksella". Jokainen teki siis oman luokkansa liikkeet kokeenomaisesti (itse tosin palkkasin liikkeiden välillä) ja toiset ryhmäläiset kirjasivat ylös omia huomioitaan ja kommenttejaan. Watti teki (jälleen) positiivisen yllättämisen, sillä se joutui vähän kuin puskista ensimmäisenä kehään ja oletin, ettei hommasta tule yhtään mitään keskittymisen puutteen takia. Suht kiitettävästi palikat kuitenkin pysyivät kasassa, vaikka kyllähän se keskittyminen vielä vähäsen heikompaa on tuolla uudella ulkokentällä kuin hallissa. Laitan liikkeet yksitellen ja lisään myöhemmin muiden laittamia huomioita, kunhan ne saan käsiini.

 

Seuraaminen hihnassa: Ihan ok, käännökset saisi olla paremmat ja ohjaajan pitäisi yrittää muistaa antaa koiralle vinkki, kun tulee käännös/pysähdys... Perusasennot tökki välillä.

 

Seuraaminen ilman hihnaa: Mielestäni parempi kuin hihnassa, jaksoi yllättävän hyvin skarpata loppuun asti tosi pitkän kaavion - ja täyskäännöstä juostenkin jouduttiin kokeilemaan... Samat ongelmat kuin hihnassakin, eli tarvii katsoa peiliin ja opetella liikkumaan, ja perusasentotreeniä edelleen (ihan niin kuin sitä ei olisi riittämiin viime kuukausina tehty, huoh...).

 

Liikkeestä maahanmeno: Meni hyvin (ja suoraan!) maahan, nousi nopeasti perusasentoon. Itse en löytänyt moitittavaa tästä.

 

Luoksetulo: Tuli nopeasti kuten aina, istui eteen tosi suoraan ja lähelle (jeee!!) ja siirtyipä vielä perusasentoonkin kohtalaisesti, ei ihan täydellisesti kuitenkaan. Edelleen treenataan tuota toista siirtymistä, mutta selkeää parannusta kuitenkin kauttaaltaan - ei ole mennyt pään hakkaaminen seinään ihan hukkaan. :)

 

Liikkeestä seisominen: Tätä täytyy nyt alkaa varmistella - meni maahan. :/ Uudella yrityksellä pysähtyi hyvin, seisoi liikkumatta ja otti perusasennon hyvin. Vaatii vahvistamista, tähän ei ollakaan panostettu viime aikoina pätkääkään toisin kuin maahanmenoon ja se näkyy. 

 

Hyppy: Ohjaaja kämmäsi (yllätys). Koiralla oli mielenkiinto täysin viereisen kentän tapahtumissa eikä se tajunnut pätkääkään, mitä ollaan tekemässä, joten lähti vasta toisella käskyllä ja silloinkin esteen ohi. Uusi yritys onnistui hyvin, ei ongelmaa edes esteen takana seisomisessa. Hyppyä ollaan otettu viime aikoina tosi vähän, täytyy vähän näköjään vahvistaa pelkkää hyppyä ilman seisomisia vaihteen vuoksi. 

 

Paikkamakuu tehtiin viimeiseksi, ei tainnut olla ihan täyttä kahta minuuttia. Viereisellä kentällä tehtiin samaan aikaan ruututreeniä, ja ruutu-käsky sekä juokseva kaveri sai Watin melkoisen skarpiksi, mutta maassa pysyi kuitenkin. Kaiken kaikkiaan tosi positiivinen treeni, hyvillä mielin jatketaan hiomista koetta ajatellen. :)

 

Ja sitten ne treenikaverien kommentit:

 

"Hurjasti kehittynyt talven aikana. En ollut aiemmin nähnyt teiltä noin eheää kokonaisuutta, HIENOA työtä! 

Hyvää: 
- kontakti seuraamisessa, parani selkeästi loppua kohden 
- vaikka reagoi häiriöön ulkona hallia enemmän, palautuu katse nopeasti ohjaajaan. 

Parannettavaa: 
- kontakti paremmaksi heti alussa 
- loppuperusasennot suoriksi 

Kun vielä vähän viilaatte niin kisoissa tulee varmasti ykköstulos!"

 

"Te olette kehittyneet niiiiin mielettömästi talven aikana 


hyvää: 

-seuraaminen hyvä, parani loppua kohden 
-liikkestä maahanmeno, vau! se oli nopea ja tyylikäs. 

parannettavaa 

-ohjaajan katse eteenpäin seuratessa, ja selkeät merkit (esim. katse) tulevan käännöksen suuntaan 
HIENO!! "

"Todella hienoa kehitystä syksystä malja Watin keskittyminen on aivan eri luokkaa ja vaikka oltiin ekaa kertaa kentällä ja yritti Friakin flirttailla inlove niin tämä mies teki vaan duunia vinks 


En nähnyt ihan koko suoritusta, mutta tälläiset asiat huomioin: 
-pieni vartaloapu liikkeestä maahan menossa 
-luoksetulossa vartaloapu sivulletulossa 
-liikkeestä seisominen meni maahanmenon kanssa sekaisin..sitä varmemmax. 

Eli ihan pikku juttuja, tsemppiä vaan kokeeseen, hyvin menee malja "