Onpa ollut pitkä tauko blogin päivittämisessä! Ja paljon on ehtinyt tapahtua, ja siinäpä kai se syykin, ettei koneella ole juuri ehtinyt istuskella. :) Suurin syy näkyy alla olevassa kuvassa...

 

Watti sai siis uuden perheenjäsenen 11.7. Vauvan se otti vastaan varsin innostuneesti, suorastaan haltioituneesti. Harvoin näkee pientä kelpietä niin mutkalla kuin Watti oli ensimmäiset pari päivää vauvan kotiintulon jälkeen. Se suorastaan rakastaa vauvaa, koko sydämestään. Ja se nuoleminen... Ensimmäisen viikon ajan se oli suorastaan maanista, nyt kieli on jo rauhoittunut ja vauvaa käydään vain ohimennen välillä lipaisemassa. 

 

Treeneissä ollaan käyty tässä välissä aika lailla normaalisti, mitä nyt viikon tauko pidettiin vauvan syntymän vuoksi, sekä parit treenit on jätetty väliin kovien helteiden ansiosta. Ollaan siis agilitailtu, tokoiltu, koiratanssittu, hakuiltu, käyty raunioilla...

 

Eilen oli vuorossa SBCAK:n erikoisnäyttely Helsingissä Tuomarinkartanossa. Pieni kennelpoika aloitti siis koiranäyttelyuransa 3-viikkoisena, tosin lähinnä nukkumalla. ;) Melkein meinasin jo säikähtää juuri ennen kehään menoa, ettei Wattia voi arvosteltavaksi viedä ollenkaan - se nimittäin näytti yhtäkkiä häkistä ottaessani aivan siltä kuin sillä olisi vesihäntä. Häntä roikkui omituisesti "kuolleena", koira ei nostanut sitä ollenkaan, ja takapään liikkeet olivat aivan kummalliset. Hetken aikaa sitä ihmeteltiin ja mietittiin, mistä moinen voi niin yllättäen iskeä, kunnes häntä alkoi vähän ajan päästä taas toimia normaalisti. Epäilin jo ampiaista, joita näyttelypaikan nurmikolla pyöri todella paljon, kunnes välähti. Olin saanut vinkin koiran viilentämisestä häkkiin pedin alle laitettavilla kylmäkalleilla ja testasin vinkkiä käytännössä. Ilmeisesti fleecepeitto moneen kertaan taiteltuna ei ollut riittävän paksu eriste, vaan häntä otti kylmää. Luojan kiitos koira istui jäisen petinsä päällä vain kymmenisen minuuttia - en uskalla edes ajatella, mitä olisi seurannut, jos se olisi viettänyt siellä aikaansa vaikkapa pari tuntia! 

 

Nuorten luokassa uroksia oli yhteensä neljä, joista kolme Watin pentueesta. Watin tuloksena loppujen lopuksi ERI2, PU-3 ja varaserti - tulipa sitten sellainenkin ensimmäistä kertaa! :) Tuomarina oli Päivi Eerola ja arvostelu oli oikein hyvä:

 

"Kauniilla tavalla edukseen esiintyvä, mittasuhteiltaan erinomainen, kaunislinjainen nuori uros. Hyvin ilmeikäs pää hieman vaaleista ja kookkaista silmistä huolimatta. Hyvä ylälinja, tasapainoiset kulmaukset. Voisi olla tiiviimpi edestä. Hyvä askelpituus. Miellyttävä käytös."