Kroonista ajanpuutetta ilmassa... Blogin päivitykset ovat jääneet enemmän ja vähemmän hunningolle, kun tunnit eivät tunnu riittävän vuorokaudessa yhtään mihinkään. Jospa sitä nyt taas ottaisi itseään niskasta kiinni tämänkin asian suhteen.

 

Paljon on kuukauden aikana tehty, mitähän päällimmäisenä? Agilityä nyt ainakin, jopa sen verran, että pari päivää sitten käytiin ekoissa epävirallisissa kisoissa, JANKK:n ränkkäreissä. Odotukset eivät kovin huimat olleet, ja - no, ne eivät ainakaan ylittyneet. ;D Nyt tiedän, miltä tuntuu ajaa formulaa ilman rattia ja epäkuntoisilla jarruilla. Vauhtia siis riitti, ohjattavuutta vähemmän... Mutta tiedetäänpä ainakin, mihin pitää panostaa: hyppyihin. Jostain syystä Watti ei koe hyppyjä ollenkaan mielekkäiksi, vaan kaikki muut esteet vetävät enemmän. Nyt on sitten projektina tehdä hypyistä tositosi kiva juttu! Positiivistakin radasta kuitenkin löytyi: puomin kontaktit. Sinne se sentään pysähtyy hienosti, jos nyt muualle ei ollenkaan. :D Viikonloppuna on edessä Timo Rannikon kaksipäiväiset koulutukset, jospa jo siellä saataisiin jotain aikaan tuon ohjaamisen suhteen.

 

Tokoilut ovat olleet vähän vähemmällä, siihen ei olla viime viikkoina juurikaan panostettu. Luoksetulon pysäytyksiä on tehty silloin tällöin, ja piuhat alkavat Watin päässä ehkä pikkuhiljaa yhdistyä tässäkin asiassa... Kaukokäskyt ovat myös työn alla edelleen. Tavoitteena olisi nyt saada talven aikana avoimen liikkeet (ja etenkin se paikkamakuu) kuosiinsa ja päästä ensi keväänä kisaamaan.

 

Tokon sijasta ollaan panostettu hiukkasen enemmän koiratanssiin! Tähtäimessä ovat lokakuun viimeisen viikonlopun koiratanssikilpailut omalla hallilla, ja ohjelmaa pitäisi alkaa saada pikkuhiljaa kasaan. Musiikkia on mietitty kuumeisesti viimeinen viikko, pari kertaa olen sen jo päättänytkin ja sitten jatkanut kuitenkin etsimistä...Toivottavasti joku biisi kolahtaa hyvin äkkiä, sillä Watin kanssa tarvitaan reilusti aikaa ohjelman harjoittelemiseen ja varmuuden löytämiseen. 

 

Hakuilemassa ja raunioilla ollaan käyty aina kun ollaan vain päästy, ja siellä työskentely etenee ihan kivasti. Hallittavuus on tässä lajissa paranemaan päin, jopa siinä määrin, että viime torstaina sain koiran ensimmäistä kertaa suosiolla pois tyhjältä pistolta! Pieni askel ihmiskunnalle, suuri askel meille . :))) Watin on aina ollut vaikeaa luovuttaa ennen maalimiehen löytämistä, mutta nyt se näyttäisi viimein luottavan ohjaajaansa edes sen verran, että ottaa ohjeita vastaan ilman suurempia napinoita.

 

Näyttelyrintamalla tapahtui pari viikkoa sitten, kun käväistiin Tervakosken KV:ssä. Ehdin tuonne ilmoittaa ennen Kuopion näyttelyitä cacibin metsästyksen vuoksi, ja vaikka tarvittavat cacibit kasassa jo olivatkin ja koira kaikkea muuta kuin näyttelykunnossa turkkinsa puolesta, käytiin kääntymässä kuitenkin kun näyttely sattui olemaan noin lähellä. Karvattomuudesta ja kaksivärisyydestä huolimatta tuomarina toiminut kanadalainen Margaret Jones tykkäsi Watista:

 

"Characteristic of breed in overall impression. Nice broad skull. Correct eye set. I'd prefer a little more muzzle. Eyes are correct, correct ??? front. I'd prefer little bit longer upper arm. Good body length. Hind quarters muscular. Tailset correct." ("Rodulle tyypillinen yleisvaikutelma. Hyvä leveä kallo. Oikein asettuneet silmät. Toivoisin hieman enemmän kuonoa (tarkoitti siis vahvuutta silmien alle, kehäsihteeri kirjasi asian mielestäni hieman väärin pitkällisen keskustelun jälkeen, kun eivät ymmärtäneet tuomarin kanssa toisiaan tässä asiassa). Silmät ovat oikeanlaiset, oikeanlainen ??? etuosa. Toivoisin hieman pidemmän kyynärvarren. Hyvä rungon pituus. Lihaksikkaat takajalat. Oikein asettunut häntä.") NUO ERI-1 PU-1 ROP SERT CACIB

 

Näyttelyiden osalta nyt mietitään, olisiko seuraava  ja tämän vuoden viimeinen koitos vasta Voittaja-näyttely joulukuussa. Hämeenlinnassa olisi ryhmänäyttely lokakuussa, ja sinänsä polttelisi mennä, kun niin lähellä sattuu näyttely olemaan, mutta toisaalta meillä ei ole sieltä mitään saavutettavaa. Ehkäpä säästän nekin rahat muihin lajeihin, tulossa kun on lokakuussa myöskin taas Christa Enqvistin koulutukset - jee! :)