Muutaman mutkan kautta kävi tie tämän päivän tokoiluihin Tuulokseen. Lapset olivat Rajamäellä hoidossa kisojen ajan, joten päivä kului rattoisasti ajellen ees taas. No, rattoisampaa oli minulla yksin autossa ees taas ramppaamisesta huolimatta, kuin lapsia vahtineella siskolla... ;)

 

Fiilis lähteä kisaamaan ei ollut ehkä se kaikista parhain. Alkuviikosta Wattia vaivasi joku alkavan vesihännän tapainen - tiistain kylpyläkäynnin jäljiltä ei ilmeisesti föönaaminen ollut riittävän tehokasta, vaan häntä otti kylmää kaikesta huolimatta. Vaiva ei onneksi äitynyt sen pahemmaksi, mutta opinpa ainakin kuivaamaan koiran kylpyläreissun jälkeen vieläkin paremmin! Watti on vielä pari viime päivää käynyt jostain syystä ylikierroksilla (ei olla päästy treeneihin miehen ollessa reissussa, ja liikuttaminenkin on tainnut olla vähän normaalia vähäisempää) ja jotenkin oli sellainen fiilis, että tämä ei nyt tule menemään ihan putkeen. Kaiken kruunasi koiran höyryäminen paikan päällä, ja tuomarin puhuttelussa ja omaa paikkamakuuvuoroa odotellessa se vain intoili meitä ennen olevan nartun perään. Tuskanhiki alkoi jo nousta otsalle, kun mietin, miten paikkamakuun kävisi tässä mielentilassa. Kehääntulotarkastuksessa sitten tuomari totesikin, että sillä edellämme olleella nartulla on juoksut (!), joten se poistettiin kisasta. Eipä ihme, että Watti oli hieman levoton siinä nenä juoksupyllyssä kiinni! ;) 

 

Koira oli koko suorituksen ajan vähän "pihalla", ei ihan oma itsensä. Sinänsä toimi ihan hyvin, mutta kyllä siitä "se jokin" puuttui tällä kertaa... Tuomarina oli Saija Pollari. Ja arvosanat:

 

Paikkamakuu: 9 (Oli vaihtanut pari kertaa lonkkaa ja oli siksi palatessani ihan vinossa. Sinänsä kuitenkin rauhallinen, eikä ääntäkään kuulunut, joten ei suurta stressiä tuosta. :))

 

Seuraaminen: 10 (Tuomarin sanoin: "Ei tästä kyllä muuta voi antaa kuin kympin." No, olisi se kyllä mielestäni parempaankin pystynyt. Ainakin perusasennot olisi saaneet tulla vähän nopeammin.)

 

Liikkeestä maahanmeno: 0 (Hölmö minä. Varmistelin ennen suoritusta seisomista, enkä taaskaan muistanut, että se maahanmenokin täytyy silloin kertaalleen tehdä, ettei jää pelkkä seisominen päälle. Hienon pysähdyksen se teki kyllä. ;) Ja sitten se maailman ääliömäisin teko: tein koiralle selväksi, että väärin meni... Vihoviimeinen asia, mitä pitäisi kisoissa tehdä, kun ei korjaamisen mahdollisuutta ole, mutta piti mennä tekemään silti. Tämä heijastui pariin seuraavaan liikkeeseen, kun koira meni vähän epävarmaksi siitä, mitä haluan. Tyhmä, tyhmä, tyhmä. Tätä en anna ikinä itselleni anteeksi. :( )

 

Luoksetulo: 9 (Aivan loistava pysähdys! Piste lähti loppuasennosta, Watti tuli kyllä sivulle, muttei istunut vaan jäi epävarmana katsomaan minua. Tässä vaiheessa olisin voinut ampua itseni edellisen liikkeen mokastani.)

 

Liikkeestä seisominen: 8 (Epävarmuutta tässäkin. Pysähdys valui, koira selväsi arpoi, mitä haluan sen tekevän tällä kertaa. Annoin hurjat kehut tämän päälle, ja koira tuntui rentoutuvan vähän.)

 

Noutaminen: 9 (Jes!!! Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. ;) Ei täydellinen nouto, mutta meille aivan loistava. Nykäisi vähän päällään heitettäessä, muttei ennakoinut sen pahemmin, ja kapulalle mennessä pieni saalistus. Takaisin tosi lujaa ja palautus mielettömän lähelle ja suoraan! Pistemenetys tuosta saalistuksesta.)

 

Kauko-ohjaus: 9 (Takapuolen pompsahdus on kuvioissa jälleen... Liikkui siis aavistuksen, muttei pahasti, ja siitä piste pois.)

 

Estehyppy: 9,5 (Mitähän Watti mahtoi olla lähdössä tekemään, kiinnostaisi tietää? Sillä ei selvästikään ollut mitään ajatusta esteen taakse istumisesta, vaan se oli menossa jonnekin hypyn jälkeen. Olisin voinut vannoa, ettei istu, mutta istui se kuitenkin ja vieläpä nopeasti. Väliä esteeseen tuli kuitenkin tosi paljon, kun ehti sännätä jo sen verran pitkälle ennen kuin sain käskytettyä istumaan, ja pitkä kiihdytys esteelle sai irtoamaan haukahduksen. :/ Puolen pisteen sakotus siis "riemusta".)

 

Kokonaisvaikutus: 10 (Tuomari totesi, että yksi nolla ei vielä vaikuta kokonaisvaikutukseen. Koirasta kuulemma näkee, että se tekee töitä mielellään ja innokkaasti.)

 

Yhteensä 164 pistettä, sijoitus 6./15 ja koulutustunnus TK2!

 

Hyvä mieli - ensimmäinen omalla työllä tehty titteli! Nyt nokka kohti uusia asioita ja viimeistään ensi keväänä voittajaan, kunhan saadaan liikkeet kasaan ja se pk-puoli toivottavasti  hoidettua "alta pois".