Watti kävi tänään tottistelemassa BH-kokeen hyväksytysti läpi, jee!  Ohjaajan jännitys heijastui jälleen koiraan jonkin verran, ja Herra Hienopyllyhän ei suuremmin arvostanut märkää nurmikenttää ja vesilätäköitä... Koko talven lämpimässä hallissa mattopohjalla treenattuaan Watti ei osaa edes kuvitella, että luonnonolosuhteissa voisi tehdä töitä?! Ei muuta kuin treenaamaan kaatosateilla ja kuralätäköihin, sillä tuota asennetta ei meillä kyllä suvaita. 

 

Watti oli viimeisenä suoritusvuorossa ja parina oli nollakoira, treenikaverin kultainennoutaja. Hihnassa seuraaminen oli tuomarin mukaan ok, piti kontaktin hyvin. Kaavion lyhyellä sivulla (jossa piti ylittää kuralätäkkö...) koira irtosi jonkin verran, ja istuminen henkilöryhmässä oli vähän hidas (kas märkä kohta jälleen...). Henkilöryhmässä Watti oli kyllä yleisesti ottaenkin vähän kuin päiväkävelyllä, mikä oli odotettavissakin. Tarttis nimittäin varmaan treenata tuotakin joskus, kertatreenaus ei ihan ehkä riittänyt... Vapaana seuraamisessa painoi parissa kohtaa jalkaa vasten ja irtosi taas samassa kohtaa lyhyellä sivulla (kolmas ja neljäs kerta saman rapakon yli on liikaa hienohelmalle). 

 

Liikkeestä istuminen olisi kuulemma saanut olla nopeampi (tässäkin oli selvästi nähtävissä pientä purnausta olosuhteita kohtaan), muuten hyvä. Maahanmenossa ohjaaja hidasti vähän (miksi ihmeessä??) ja luoksetulossa sitten suoraan sivulle, niinpä niin... Epäolennaisten kohtien yli voi Watin mielestä hyvin hypätä - sivullehan sitä päädytään joka tapauksessa! 

 

Paikkamakuussa annoin maahan-käskyn lisäksi jättökäskyn, ihan varmuuden vuoksi. Mieluummin pistemenetys tuosta kuin koko paikkamakuun hylkäys... Paikkamakuussa ei ollut mitään ongelmaa, ei piipannut eikä tuntunut stressaavan millään tavalla. 

 

Jos oikein arvosanat muistan, niin hihnassa seuraaminen hyvän ja erittäin hyvän välimaastossa, ilman hihnaa seuraaminen hyvä, liikkeestä istuminen erittäin hyvä, maahanmeno ja luoksetulo erittäin hyvä (?), paikkamakuu erittäin hyvä. Tottelevaisuusosuus siis hyväksytty ja pääsylippu kaupunkiosuudelle. 

 

Kaupunkiosuus käytiin ABC:n parkkipaikalla, ja Watti oli huomattavasti rauhallisempi kuin mitä odotin. Henkilöryhmästä lähdettäessä se yritti käydä pussaamassa yhden treenikaverin, ja samoin autokuskin luo se olisi mielellään kiivennyt ikkunasta. Yllättävän hyvin se kuitenkin malttoi joka tilanteessa, pyöräilijät, juoksijat ja perässä potkulautaillut tuomari eivät hetkauttaneet mihinkään suuntaan, ja seinässäkin oli (ilmeisesti?) ihan mallikelpoisesti. BH hyväksytty siis, ja ei kun treenaamaan entistä suuremmalla innolla hakua ja esineruutua, josko päästäisiin kisoihin asti joskus loppukesästä.

 

Koiraharrastukset muuten jatkuivat vielä samaan syssyyn mätsärissä, jossa Fanni kävi elämänsä ensimmäistä kertaa kehässä esittämässä oman Hauva-lelukoiransa. Hyvin meni, vaikka "vähän" jännittikin, ja loppuilta sitten menee sujuvasti koiraa putsaten hiekasta, havunneulasista ja heinästä.