Hiki tuli, kylpytakista huolimatta... (Kuvat: Jussi Manne)

 

SBCAK:n erkkari pidettiin viime vuoden tapaan Tuomarinkylän vinttikoiraradalla. Positiivista tietty, ettei satanut, mutta joku raja sentään... 30 asteen helle oli jo vähän liikaa, niin koiralle kuin omistajallekin. Watilla tosin oli siinä mielessä hyvät oltavat, että se sai lepäillä teltan varjossa häkkituulettimen vieressä, märkä pyyhe päällään. Omistaja sen sijaan vietti päivänsä kehän reunalla paahtavassa auringonpaisteessa - ilman hattua, tietty! Lopputuloksen voinee arvata: illalla tappava päänsärky ja oksentamista, eli auringonpistoshan siitä seurasi. Ei yllättävää sinänsä. 

 

Tuomarina oli australialainen Leonie Darling ja lisänä kaksi harjoitusarvostelijaa, joiden henkilöllisyys ei minulle koskaan selvinnyt. Mielenkiintoinen kokemus sinänsä... Watti voitti avoimenluokan, sai SA:n ja oli lopulta paras uros. Nartulle hävisi ja lopputulos siis VSP. Mielenkiintoista tästä tekee se, että arvostelu on todella huono (!), ja siinä on pari kohtaa, joita en ymmärrä.

 

"Excellent type. Little too guarding of owner. Good proportions. Needs a little more underjaw. Little too much cheek. Very good upper arm. Little short in croup. Could have more drive behind. Good coat texture." ("Erinomainen tyyppi. Suojelee hieman liikaa omistajaansa. Hyvät mittasuhteet. Tarvitsisi hieman lisää alaleukaa. Hieman liikaa poskia. Erittäin hyvä olkavarsi. Hieman lyhyt runko. Voisi olla enemmän drivea takana. Hyvä turkinlaatu.") AVO ERI-1 SA PU-1 VSP

 Liikkeitä. (Kuva: Jussi Manne)

Avoimen luokan voitto ja SA. (Kuva: Susanna Uusitupa-Kärppä)

Lisäksi käyttäytymisen arviointi -kohdassa rasti ruudussa "väistää tuomaria".  Itse en huomannut sen missään vaiheessa väistävän, paitsi palleja kopeloitaessa yritti istua. Siitäkö tuo arvio? Omistajan suojeleminen kuulostaa myös kummalliselta - Watilta pääsi pitkästä aikaa tuomarin tullessa tutkimaan "hörähdys" (ääni jota se pitää aina saadessaan esim. rapsutuksia ja innostuessaan), tulkitsiko tuon omistajan suojelemiseksi? No, ken tietää. Mutta onhan se hyvä, että minulla on nyt ilmeisesti suojelukoirakin kaupan päälle. 

 

 

 Ja vielä pari kuvaa todistusaineistoa siitä, että ei se ihan hirveästi näyttäisi väistäneen... (Kuvat: Jussi Manne)