Nyt menee kyllä jo luvattoman hyvin... 

 

Tänään oli ensimmäinen KV-näyttely, jossa Watin oli mahdollista saada se viimeinen C.I.E-titteliin vaadittava cacibinsa. Ensimmäisen cacibin saamisesta tuli täyteen vuosi touko-kesäkuun vaihteessa, ja tämän päivän Helsinki KV oli ensimmäinen yritys sen jälkeen. Kehän kanssa meinasi tosin tulla ongelmia, kun kehäsihteereille oli luonnetestillä valioituminen ilmeisesti täysin uusi asia?!? Asiasta väännettiin kättä ensin hetki, siirretäänkö koira valioluokkaan (mitä muita vaihtoehtoja siinä olisi ollut, en ymmärrä, kun ei avoimeenkaan enää olisi saatu osallistua...). Kehästä minut passitettiin toimistoon kysymään ohjeita asiaan, ja vasta toimistosta mukaan lähteneen ystävällisen työntekijän avulla asia saatiin hoidettua. 

 

Yrittäminen kuitenkin palkittiin: Watti oli paras uros ja sai siis sen kaivatun cacibin.  Tuomarina toimi "todella tiukaksi liiketuomariksi" tituleerattu Karl-Erik Johansson Ruotsista.

 

"Excellent type, excellent masculine head, good mouth, excellent neck and topline. Good chest,  good angulation. Excellent mover. Good coat. Good presentation." ("Erinomainen tyyppi, erinomainen maskuliininen pää, hyvä suu, erinomainen kaula ja ylälinja. Hyvä rintakehä, hyvin kulmautunut. Erinomainen liikkuja. Hyvä turkki. Hyvin esitetty.") VAL ERI-1 SA PU-1 CACIB VSP

 

Kuvat: Miira I.

Watti pääsi lisäksi vielä ensimmäistä kertaa kokeilemaan esiintymistä jonkun toisen kuin äiskän kanssa. Siskontyttö halusi lainata sitä juniorhandler-koiraksi, ja hetken emmittyäni päätin antaa tytön kokeilla onneaan... Kaikki epäilykseni osoittautuivat turhiksi, sillä yhteistyö toimi loistavasti! Sijoitusta ei tullut, mutta hienosti meni silti. 

 

Tittelirivistöön lisätään siis (vahvistuksen jälkeen) kansainvälinen näyttelyvalio, C.I.E. Luulenpa, että Watin näyttelyt ovat tältä vuodelta tässä, lukuunottamatta Voittaja-näyttelyä joulukuussa. Nyt panostetaan kaikki aika ja tarmo käyttötuloksen saamiseen, kaunistelut sikseen. 

Mutta onhan se kaunistelu hauskaakin...!  (Kuva: Veera Kiuru)