Päivitykset on taas vähän jääneet... Väliin on mahtunut muutama näyttely sekä yksi tokokoe, joten aloitetaanpa aikajärjestyksessä.

 

JYVÄSKYLÄ KV 19.11.

Tuli käytyä "kenraaliharjoituksissa" Messaria varten, vaikkei varsinaista syytä näyttelyttää Wattia oikeastaan ollutkaan. Ihan hyvä sinänsä, että tuli käytyä - totesin nimittäin, että esiintyähän tuo ei taas osaa, kun ei pitkästä aikaa ole tarvinnut! Seisominen oli jotain aivan mahdotonta; kun ei jalat pysy siellä, missä pitäisi, niin ei pysy. Treenaamisen paikka...

 

Tuomarina oli belgialainen Rita Reyniers, joka osoittautui suht tiukaksi, mutta mielestäni varsin oikeudenmukaiseksi. ERI-automaatit on jo niiiin nähty, että tervetullutta vaihtelua nähdä tuomari, joka osaa jakaa muutakin. Kelpieitä oli yhteensä 13.

 

"Almost 3 years. Correct bite. Nose colour fitting the coat colour. Typical ear set. Stable back. Excellent shoulder & well laid croup with good tail set. Excellent hind quarters. Good feet & typical coat texture. Moves well, front & rear in harmony." ("Lähes 3-vuotias. Oikea purenta. Kirsun väri sopii turkin väriin. Korvat tyypillisesti asettuneet. Vakaa selkä. Erinomainen lapa & hyvä lanneosa, häntä hyvin asettunut. Erinomaiset takakulmaukset. Hyvät tassut & tyypillinen turkinlaatu. Liikkuu hyvin, harmonisesti edestä ja takaa.") VAL ERI-1 SA PU-1 ROP CACIB

 

Ryhmässä tuomaroi joku italialainen, joka ei kelpieen päin tainnut juuri vilkaistakaan. Ei yllättävää. 

 

TOKO 26.11.

Neljäs kerta toden sanoo... Not. Voittajafiilistä ei tullut vieläkään. Tällä kertaa käytiin yrittämässä Kuopiossa Musti&Mirri-areenalla Katja Rautiaisen tuomaroimina. Paikkahan oli aivan loistava ja olosuhteet ihanteelliset, mutta kun ei niin ei... 

 

Paikkamakuu 9,5: Oli nuuskaissut pari kertaa heti alussa, muuten ei kuulemma huomautettavaa. En ole enää pitkiin jännittänyt paikkamakuuta, mutta tällä kertaa kyllä laskin sekunteja... Viereisen koiran ohjaaja nimittäin alkoi heti piiloon päästyämme tilittää, miten hänen koiransa lähtee aivan varmasti ja tekee jotain typerää, eikä se ole koskaan ollut 4 minuuttia paikkamakuussa, eikä sitä ole kyllä treenattukaan pitkiin... Todella hieno tunne kuunnella tuota se 4 minuuttia ja toivoa sydämensä pohjasta, ettei se vieruskaveri siellä niitä tyhmyyksiä tee! Pikku vinkki: jos epäilyttää, niin ei kannata tulla kisoihin, ja jos kuitenkin tulee, kannattaa pitää se suu kiinni eikä aiheuttaa pienimuotoisia sydänkohtauksia kilpakumppaneille. 

 

Seuraaminen 9: En kyllä tiedä, mistä noin hyvä arvosana tuli. Tämä ei nimittäin ollut seuraamista nähnytkään! Koira edisti (luulen, että oli omasta mielestään lähdössä ruutuun) ja oli jokseenkin pois hallinnasta, tuskainen olo jo ehti tulla. Aivan outo seuraaminen kaiken kaikkiaan.

 

Liikkeestä istuminen 9,5: En muista, mistä meni puolikas. Olisiko mennyt valmistelevasta osuudesta, jossa seuraaminen oli edelleen melkoista keulimista?

 

Luoksetulo 6: Varmistelin ennen kehää ulkopuolisen pallokäden avulla seisomista. Eka pysähdys olikin ihan ok, vaikka pienellä pompulla pysähtyikin. Ennakoi kuitenkin liikkeelle lähdön liikkurin käskystä, ja maahanmeno olisi saanut olla terävämpi. Treeniseuran puute alkaa näkyä turhan hyvin liikkuriin reagoimisena.

 

Ruutu 7,5: Pieni ulvahdus ruutuun lähtiessä, löysi oikean paikan (jäi kyllä vähän turhan eteen, mutta hyvin mahtui kuitenkin) ilman lisäkäskyjä. Oli kuitenkin jälleen reagoinut liikkuriin ja nousi seisomaan hänen käskystään, ei kuitenkaan lähtenyt sivulle ennen minun käskyäni. Tuli kuitenkin taas kerran ensin seuraamaan oikealle puolelle - siis täh?! En tajua, mistä tämä aina kokeissa tulee, kun treeneissä ei ole tehnyt tuota kertaakaan, ja olen tarkoituksella nyt vahvistanut vasemmalle tuloa. 

 

Hyppynouto 9: Ääni jälleen lähdössä, muuten ok.

 

Metallinouto 8,5: Hidasteli kapulaa ottaessa ja palautusvauhti olisi saanut olla nopeampi.

 

Tunnari 0: Ei auttanut varmistelu ennen kehää tällä kertaa.  Merkkasi heti oman ja tiesin kyllä, mikä se on, mutta teki tutun varmistuskierroksensa taas. Nyt tuli kuitenkin kuvioihin taas niiden muidenkin pieni maistaminen, ennen kuin päätyi kuitenkin siihen omaan. Tähän kohtaan noin miljoona kirosanaa!

 

Kaukot 0: Alkoi hienosti! Sitten tuli kuitenkin lipsahdus, kun seiso-istu menikin Watilta vahingossa seiso-maahan. Yritin korjata toisella käskyllä, mutta koira liimautui mattoon eikä tehnyt enää yhtään siirtymää. Huomasi ilmeisesti, että moka tuli, ja päätti että on parempi olla tekemättä yhtään mitään, ettei tee virheitä. 

 

Kokonaisvaikutus 9: Tuomari totesi, että koira tekee töitä iloisesti ja rotutyypillisesti, ainoa häiritsevä asia oli ne muutama ääni.

 

Pisteitä yhteensä 200,5 eli III-tulos. Sijoitus kuitenkin 2./6. 

 

HELSINKI WINNER 2011, 03.12.

Sitten olikin jo vuoden näyttelyhuipentuma, Messari-viikonloppu! Watti vietti viikonloppua "serkkupoikien" seurassa ja näyttelyissä kaunistelemalla. Lauantaina tuomarina oli Maritha Östlund-Holmsten Ruotsista. Vaikutti oikein asiantuntevalta (kuulin, että olisi arvostellut Ruotsissa erkkarinkin?) ja oli oikein miellyttävä koiria kohtaan. Lisäksi tuomari perusteli valintansa ääneen, mikä oli ehdoton plussa! Valitettavasti en saa arvostelun joka kohdasta selvää, mutta tässä "hyvä arvaus":

 

"Snart 3 år. Typful hane av bra storlek. Välformat huvud med bra profil. Väl??? öron. Rund, aningen ljusa ögon stör uttrycket. Nospartiet kunde vara mer utvecklat under ögonen. Bra bett. Utmärkt hals, ??? och rygg. Aningen brant i korset. Bra föroröst och röstkorg. Något vid i armbågen. Breda lår. Bra benstomme. Välvinklad. Rör sig mycket bra från sidan." ("Pian 3-vuotias. Tyypillinen uros, hyvän kokoinen. Hyvinmuodostunut pää hyvällä profiililla. Hyvin ??? korvat. Pyöreät, hieman vaaleat silmät häiritsevät ilmettä. Kuono-osa voisi olla paremmin kehittynyt silmien alta. Hyvä purenta. Erinomainen kaula, ??? ja selkä. Hieman jyrkkä lantio. Hyvä eturinta ja rintakehä. Hieman löysät kyynärät. Leveä reisi. Hyvä luusto. Hyvin kulmautunut. Liikkuu erittäin hyvin sivulta.") VAL ERI-2 SA PU-2 VARA-CACIB 

 

Watin velipoika Keiko veti pidemmän korren ollen lopulta ROP, joten lauantain tittelikin meni onneksi sukuun!  Tuomari perusteli veljesten järjestystä PU-kehän jälkeen sillä, että Watin pää miellytti häntä enemmän, mutta lopussa pitkään juoksutettaessa sillä alkoi lantio hieman pettää, ja siksi järjestys oli tämä. Watin esiintyminen oli hieman hallitumpaa kuin Jyväskylässä, mutta hosumista oli ilmassa kyllä taas jonkin verran.

 

VOITTAJA 2011, 4.12. 

Taas täytyy todeta, että Voittaja sopii meille. Kaksipäiväiset näyttelyt ovat meille plussaa, sillä eilisen aiheuttama väsymys teki Watista tänään äärimmäisen miellyttävän näyttelykaverin! Watti  näytti sitä paitsi nauttivan joka sekunnista. Kehä oli tunnin verran myöhässä, ja siinä staffikehää seuratessamme Watti ehti suuteloida kaikki lähistön ihmiset sekä flirttailla muutamalle nartulle tositarkoituksella. Iloinen kaveri kerrassaan... Tällä kertaa tuomarina oli Johan Juslin.

 

"Sopivan kokoinen, oikeanmallinen rotunsa edustaja. Hyvät pään linjat. Hyvä raajaluusto. Häntä hyvänä jatkeena ylälinjalle. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hyvin." VAL ERI-1 SA PU-1 VSP CACIB V-11

 

Melkoisen ylimalkainen arvostelu (ainakin eiliseen syväluotaavaan analysointiin verrattuna), mutta lopputulos oli loistava, ja tuomari tuntui oikeasti Watista tykkäävän. ROP-valinnan jälkeen hän totesi, että Watti liikkuu todella upeasti, mutta narttu veti kuitenkin pidemmän korren (ja kaunis narttu se olikin, se on pakko myöntää!). Tittelin suhteen siis hattutemppu: kolmatta vuotta peräkkäin Voittaja-titteli on Watin taskussa!