Helteiden loppumista toivoin ja rukoilin, mutta ei välttämättä ollut silti kovin mukava herätä aamulla ukkosen jyrinään ja kaatosateeseen... Eikö siltä väliltä olisi ollut mitään tarjolla? No, onneksi sade laantui aamun aikana, eikä koepaikalla enää satanut - paitsi tietty ripsiminen alkoi siinä vaiheessa, kun päästiin kehään paikkamakuuseen. Ei se siitä onneksi kuitenkaan yltynyt sen kummemmaksi.

 

Helteiden ajan maattuaan pikkukelpie oli kasannut roimasti voimia, mikä näkyi ennen suoritusta vähän liiankin hyvin... Mietitytti jo, mitä mahtaa paikkamakuusta tulla, mutta ei se ihan katastrofiksi asti äitynyt. Huomasi hyvin, että paikka oli vieras, mutta ei kovin pahaa haahuilua ollut kuitenkaan. Luotto koiraan ja sen osaamiseen kasvaa kerta kerran jälkeen, se täytyy alkaa pikkuhiljaa kai myöntää.

 

Paikkana siis Tuulos, tuomarina Jaana Tala.

 

Luoksepäästävyys 10: Rauhallisesti antoi kopeloida, vaikka tuomari kävikin koiran läpi vähintäänkin perusteellisesti.

 

Paikalla makaaminen 8,5: Vieressä ollut valkkari makasi poikittain Wattiin päin tuijottaen ja näytti koko ajan siltä, että lähtee hetkenä minä hyvänsä. Pientä lisäpainetta muutenkin jännittävään liikkeeseen... Watti ei onneksi asiaa edes huomannut - sillä oli liikaa tekemistä joikaamisessaan. Aivan, treeneissä enimmäkseen hiljainen koira keksi tietty kokeessa piipata ihan kunnolla, mutta paikalla se onneksi pysyi, mikä on pääasia. :) Pistemenetys siis ääntelystä.

 

Seuraaminen kytkettynä 9,5: Tuomarin mukaan erinomaista alokasluokan seuraamista.

 

Seuraaminen taluttimetta 8,5: Hätähousukoira ennakoi ja oli tekemässä maahanmenoa, mikä aiheutti pienen hässäkän heti alkuunsa. Muuten hyvää seuraamista, jossain välissä tosin painoi hiukkasen. 

 

Maahanmeno 10: Mitäpä tähän kommentoimaan? :)

 

Luoksetulo 10: Viime aikaiset eteentulot huomioon ottaen aivan mielettömän hyvä - tuli kovaa, mutta pysähtyi ajoissa, istui todella suoraan eteen ja teki hienon perusasennon. 

 

Seisominen 9,5: Tällä kertaa muistin tehdä pikaisen pysäytyksen liikkeiden välillä, mikä ehkä auttoi vinkkaamaan, mikä liike on vuorossa - ainakin se onnistui tänään. :) En tiedä, mistä puolikas piste lähti.

 

Hyppy 9: Annoin seisomiskäskyn ehkä vähän liian aikaisin ja teki muutaman pienen teputuksen vielä käskyn jälkeen, siitä pinna pois.

 

Kokonaisvaikutus 10: Tämä ilahdutti mieltä kaikista eniten. :))) Tuomarin mukaan todella hienoa katsottavaa, koira tekee mielellään töitä ohjaajan kanssa ja on iloinen. 

 

Yhteensä pisteitä 185,5 eli selvä ykköstulos. Noilla pisteillä heltisi myös luokkavoitto (yhteensä 9 koirakkoa) ja saatiin KP. Ei siis hassumpi aloitus ollenkaan, vaikka koira olisi minun mieleeni voinut olla terävämpi ja innokkaampi - mutta sitä ei sitten ehkä sivullinen huomannut. Ehkäpä ensi kerralla ei jännitä ihan niin pahasti (nimim. koko aamu vessassa...), vaikka se on kenties turha toivo tällä hermorakenteella.