Kun asiat menee pieleen, ne menee sitten todella pieleen. Kolmet kisat peruttu doping-varoaikojen takia joulu-tammikuussa. Ensin Wattiin iski marraskuussa vesihäntä, niin uskomattomalta kuin se tuntuikin. Käytiin agilitytreenin jälkeen jäähdyttelylenkillä, jonka aikana koira piehtaroi paljon märässä lumessa, ja kotimatkalla pysähdyttiin kauppaan. Ilmeisesti turkki pääsi takista huolimatta kostumaan piehtaroidessa, ja kylmässä autossa odottelu sai aikaan vesihännän. Dolagista pari päivää, ja se joulukuun tokokisoista. 

 

Viikko Messarin jälkeen Watti alkoi pärskiä, aivastella ja ryystää. Eläinlääkäri diagnosoi vaivan kennelyskäksi, mutta itse hieman epäilen tuota kuitenkin. Koira kun ei yskinyt, kakonut eikä yökkinyt ollenkaan, eli kaikki aikaisemmin kennelyskäisillä näkemäni oireet puuttuivat kokonaan. Sain antibioottireseptin kaiken varalta, jos vaikkapa joulunpyhinä olisi tullut käänne huonompaan, ja aloitin lääkityksen pari päivää lekurikäynnin jälkeen. Oireet helpottivatkin samantien. Oliko kyseessä kuitenkin kenties nielutulehdus tai jotain muuta, en tiedä. Pääasia, että homma saatiin hoitoon. Nenäpunkkihäätökin tehdään joka tapauksessa nyt samaan syssyyn. 

 

Tuo antibioottikuuri ei ollut edes lopussa, kun jouluaatonaattona pienen tokotreenin jälkeen Watti alkoi pissata puhdasta verta ja huusi kuin tapettava. Ei kun lekuriin jälleen, diagnoosina virtsatietulehdus. Antibiootin vaihto ja Dolagista pahimpiin kipuihin. Tammikuun kaksi tokokisaa menivät sitten siinä. Samoin muuttuivat jalostussuunnitelmat, sillä todennäköisyys nartun tyhjäksi jäämiseen oli suuri. Watin velipoika sai suunnitellun naisen, ja sekös Wattia kismittäisi, jos se tietäisi...  Tänään käytiin vielä steriiliyden varmistamiseksi hakemassa Tardak-pistos, sillä vaikka verivirtsaisuus ja kivut loppuivat, Watti alkoi taas tikistellä pissiään loppulenkistä ja jotain ongelmaa eturauhasessakin siis on. Huoh, nyt sitten vain laitetaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että nämä vaivat jäisivät tähän eikä tarvitsisi turvautua kastraatioon - se on nimittäin aika lailla viimeinen asia, minkä haluan tehdä. 

 

Pakollinen kisatauko siis tuli, mikä ei ole ehkä huonokaan asia. Helmikuussa toivottavasti taas back in business, entistä ehompina.