Kunnianhimoisena tavoitteenani oli saada Watille koulutustunnus ennen synnytystä, mutta siitä ei tarvitse enää haaveilla. Eilisen tokoilut osoittivat, että ohjaajan on syytä kävellä peilin eteen ja miettiä jatkossa kaksi kertaa, mitä tekee ja miten... ;) Koira oli hyvä, teki innolla ja reippaasti, mutta ohjaaja mokaili. Tuomarina oli Hannele Pörsti - tehokas ja nopea tuomari muuten, ei tarvinnut paljon odotella, kun taas mentiin! Tyyli sopi meille sinänsä, mutta jäin kaipaamaan kommentteja siitä, mistä pistevähennykset tarkalleen ottaen tulivat (tosin osassa liikkeitä se oli päivänselvää). 

 

Luoksepäästävyys 10: Oli muuten nopea toimitus tämäkin, ainakin edelliskerran parin minuutin kopelointiin verrattuna! Pikainen kosketus koiraan ja siinä se.

 

Paikalla makaaminen 8: Luulin jo liikkeeseen lähdettäessä, että nyt tulee rauhallinen paikkamakuu - ja vielä mitä! Jälleen hirvittävä piippaus, joka yltyi jopa yhdeksi haukahdukseksi! Turhauttavaa kerrassaan. Tuohon pitäisi nyt yrittää keksiä joku keino, mutta milläs keksit, jos ei ongelmaa treeneissä esiinny... No, sinänsä tietty positiivista jälleen, että pysyi kuitenkin paikallaan, mutta näytti kyllä olevan lentoon lähdössä kaiken aikaa. Mistä johtunee, omasta jännittämisestäni, vieraista koirista vai jostain muusta, mutta rassaavaa yhtä kaikki.

 

Seuraaminen kytkettynä 7,5 ja taluttimetta 8: Sitten alkoi ohjaaja mokailla. Watti edisti alussa pahasti, korjasi sitten paikan kyllä oikeaksi, mutta oli kaiken aikaa vähän pihalla. Vasta vapaana seuraamisen puolivälissä (!) iski ahaa-elämys: sen käskyn voisi varmaan antaa samalla tavalla kuin normaalistikin, niin koira tajuaisi mistä on kyse! Äänensävyni ja -painoni olivat siis totaalisen erilaiset kuin treeneissä, eikä Watti ymmärrettävästi ollut ihan kartalla. Heti kun muutin käskyt normaaleiksi, alkoi homma toimia. Voi plääh.

 

Maahanmeno 0: Ja mokailu jatkui. Seisomista on vahvistettu viime viikot maahanmenon kustannuksella, ja tässä tulos. Eikä typerä ohjaaja edes vaivautunut vilkaisemaan, menikö koira maahan (mitäpä sitä "varminta" liikettä enää varmistelemaan, joo...). Eihän se mennyt, seisoi kyllä oikeaoppisesti. 

 

Luoksetulo 10: Tähän täytyy olla tositosi tyytyväinen jälleen, eteentulon hiulaaminen on selvästi tuottanut tulosta. :) Tuli nopeasti, istui hyvään kohtaan eteen ja teki hienon perusasennon (tosin toinen etutassu oli kenkäni päällä, mutta se ei ilmeisesti tuomaria haitannut).

 

Seisominen 8: Koska tuomari ei antamiaan arvosanoja kommentoinut millään tavoin, en tiedä, mistä pistevähennys. Kehän laidalle oli kuulemma näyttänyt, että pysähtyi nopeasti, eikä ainakaan liikkunut takaisin tullessani. Perusasentokin oli mielestäni ok. Jossain kuitenkin oli jotain häikkää, tiedä sitten mitä.

 

Hyppy 8: Into hypylle on edelleen kova, jouduin vähän vääntämään ennen liikettä, että sain perusasentoon esteen eteen. Odotti kuitenkin rauhallisesti käskyä, hyppäsi hyvin ja pysähtyi nopeasti. Tullessani sivulle astui kuitenkin pari askelta sivuun. Tätä siis hiomaan jälleen, tuttua hommaa onneksi. ;)

 

Kokonaisvaikutus 8: Tämä oli ihan hyvä tuomarin linjaa ajatellen, sillä kovin oli tiukka kokonaisvaikutuksen arvostelussa. 

 

Pisteitä yhteensä 151, II-tulos. Alkuharmistuksen jälkeen tarkemmin ajatellen oikein hyvä kisa: koira oli hyvässä vireessä virheistä (lähinnä ohjaajan) huolimatta. Tulipa opittua muutama asia kantapään kautta, sitä vartenhan tässä kai treenataan että jotain oppisikin. :) (Kuvat: Iris Kieme)